אל תהססו להתקשר: 052-7634791

כניסה לרשומות

י

מאמנות
יעל זלץ – יועצת אירגונית למנהלת הבית
  • ראשי
  • אודותי
  • קורס ניהול
  • דחיינות
  • מאמרים
    • כסף וכלכלת המשפחה
    • במטבח
    • ילדים
    • מעגל השנה
    • אמא ועבודה
  • מוצרים
    • סדרת הספרים
    • סדר בתלת מימד
    • הזמנת הרצאות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • אודותי
  • קורס ניהול
  • דחיינות
  • מאמרים
    • כסף וכלכלת המשפחה
    • במטבח
    • ילדים
    • מעגל השנה
    • אמא ועבודה
  • מוצרים
    • סדרת הספרים
    • סדר בתלת מימד
    • הזמנת הרצאות
  • צרו קשר
"מה נאכל?" – התארגנות עם ארוחות מלאות לחגים
ראשי » ארגון הבית » ארגון המטבח ובישולים » "מה נאכל?" – התארגנות עם ארוחות מלאות לחגים
ספטמבר 19, 2012 6:38 am 19 תגובות יעל זלץ

זו השאלה כרגע. מה נאכל בחגים? כדי להחליט, אנחנו צריכות לקנות מוצרים ומהם לבשל, להקפיא ולהכין מראש. זה הזמן!

      ערכי תפריט – על דף אחד פשוט, לפי סעודות, אלו מנות בכל סעודה.

ראש השנה: זכרי את הסימנים והוסיפי גם עוגות למשך היום של ראש השנה.

סוכות: כתבי את כל הארוחות בחג. זכרי את הבוקר – כי בסוכות גם ארוחת בוקר היא בהחלט ארוחה! וגם ערב, וגם – כל פעם שרוצים להיכנס לסוכה וצריך משהו כדי לברך עליו "לישב".

אחרי עריכת התפריט – ערכי רשימת קניות, ואז הזמיני בטלפון J [לא חייבת, אפשר גם ללכת ולקנות]

      אם החלטת ללכת בעצמך לקניות הנה רשימת הטיפים עבורך:

  •       סדרי את רשימת הקניות לפי המדפים במרכול.
  •       שקלי קנייה לפי השוואת מחירים לעומת קנייה בשיקולי נוחות. קנייה לחוצה במקום מרוחק כשהילדים מתקשרים כל רגע אינה ממוקדת. את עשויה לשכוח מוצרים נחוצים ולהתפתות למוצרים במבצע. לעתים, קנייה נוחה במקום קרוב גם אם יקר יותר, היא חסכונית מכיוון שאת קונה בנחת, רואה בדיוק מה את לוקחת ולא מאבדת מוצרים בדרך. כמו כן, תשלום על המשלוח, על הנסיעה ועל החנייה עשויים לייקר את הרכישה.

 

  • איך שולחים את הילדים לקניות? 
  • זה אפשרי!
  • אל תדלגי על שלב הדיבורים וההכנות וההדרכה – מכינים את הרשימה ביחד עם הילד/ה שהולכים לקניות. מבררים שהם הבינו בדיוק מה נדרש מהם. מציידים אותם בסלים מתאימים, ובודקים שהם יוכלו לשאת את המוצרים הביתה. יש עגלה? נהדר! לא בטוח שכדאי לשלוח גם את התינוק עם הבת… אבל אולי כן. תלוי באופי של הילד, באופי של התינוק, במרחק של המרכול ובכמות המוצרים שיש לקנות.

חשוב שתהיי זמינה כשהילדים בחנות ותוכלי לענות לשיחות טלפון ולשאלות שלהם. אם אינך רוצה שאלות, את צריכה להבהיר מראש שאת סומכת על שיקול הדעת שלהם, שכל מה שהם יקנו מעולה, ושהם יכולים להחליט בעצמם אם לקנות שנים או שלושה, מסוג זה או אחר, ובלבד שיקפידו על ההכשרים.

צפי לכך שבפעמים הראשונות יהיו חוסרים ויהיו עודפים, אבל תוך חודש/ חודשיים יש לך קניין או מנהלת רכש מקצועייים ביותר! שווה!

  •       כשחוזרים מהמרכול עם המוצרים – בדקי מול החשבונית אם הגיעו כל המוצרים בשלום לביתך. מתסכל מאד לגלות בערב החג שהתבלינים/ הפיצוחים לסלט/ הרוטב/ תמצית הרום אינם. הקנייה נעשתה זמן רב מראש וכעת, מלבד עגמת הנפש ברגע שבו זקוקים למוצר, יש הפסד כספי. עוד טיפ חשוב: אני מתארת לעצמי שגם אצלכם מי שחוזר מהקניות צריך לשים את המוצרים במקום מיד כשהוא נכנס הבייתה ולא להשאיר על הרצפה וכו' – ובכן: למה? מי שהגיע עייף מבחוץ צריך לנוח לרגע, ומי שבבית יכול להתגייס לעזרה כרגע. 
  •       כשכל המוצרים בבית יש עומס במזווה. סדרי את המוצרים כך שבכל פעם שאת פותחת את המזווה תראי את כל תכולתו. לא להניח מוצרים זה מאחורי ולא להחביא מוצרים. כשתבקשי ממישהו להביא לך מלח יודיעו לך שפשוט אין, בזמן שאתם מאורגנים עם מלח לשבע שנות בצורת.
  •       אחסון במקרר: מקרר עמוס יוצר עומס גם על צריכת החשמל. קחי זאת בחשבון. במקררים החדשים [שנתיים] נשמרים ירקות ופירות בטריותם לאורך זמן, אבל מקררים ישנים יותר אינם שומרים על טריות הירקות ויש לבשל אותם סמוך לקנייה.
  •       אחסון במקפיא: היזהרו לא לדחוס מוצרים במקפיא. כשהם קצת נוזלים או לגמרי נוזלים, ניתן למעוך, לקפל ולהכניס עוד משהו למגירת המקפיא המלאה. אבל, כאשר המוצרים יקפאו לא תוכלו להוציא אותם בלי להפשיר את כל המגירה כולה.  אגב, מקפיא מלא חוסך חשמל.
  •       קניות לחג לוקחות יותר זמן מקניות רגילות לשבת, לא בגלל שיש הרבה חגים אלא בגלל שהמוצרים שונים ולוקח לך זמן לבדוק את איכותם, להשוות את המחירים ולקבל החלטות קנייה בבית מול המפרסמים ובחנות מול שלל המבחר וההיצע.

      הצעה לתפריט: כידוע, בימי החגים אוכלים בשרי שוב ושוב ושוב.

בליל ראש השנה, בבוקר, ושוב בערב ושוב בבוקר ואז מגיעה שבת.

גם בסוכות – בכל ימי חול המועד והחג, כמובן.  אנחנו רוצות לגוון ולא להגיש שניצלים ועוד שניצלים ושוב שניצלים, למרות שהם מאד חגיגיים וטעימים. איך מגוונים? 

אפשר לגוון בעזרת רטבי בישול שונים שבהם מבושל אותו חלק של עוף או בשר.

אפשר לגוון בסוגי הבישול: אותה תערובת ברסק עגבניות ככדורי בשר, מטוגנת לקציצות ואפויה כפשטידת בשר.

קל לגוון בעזרת מבחר רב של סוגי הבשרים.

  •       הקפאה: לאחר קירור, אך לא עד טמפרטורת חדר. כשהמזון חם אורזים אותו בכלי סגור הרמטית. ואז מכניסים לעוד שקית. כך המזון אינו מקבל את הריח המאפיין מזונות שאוחסנו במקפיא.
  •       כשאין די קופסאות למקפיא: את מכניסה את העוף עם הרוטב לשקית ואת השקית למקפיא, לאחר שהמזון קופא, מוציאים את השקית ומכניסים לשקית נוספת והקופסא פנויה לשימוש. אפשר גם להקפיא ללא שקית, ולאחר ההקפאה להכניס לשקית וכך לפנות קופסא.
  •       חימום אחרי הקפאה: הטוב ביותר הוא להפשיר במקרר. הפשרה במיקרוגל עשויה לגרום לנוזלים להיפרד מהמזון. הפשרה בתנור מייבשת את המזון ולכן כדאי לחשוב על כך מראש ולהקפיא מזון קצת יותר רטוב ממה שאת רוצה שהוא יהיה בזמן ההגשה. ההפשרה בסיר כרוכה בתכנון מראש: הקפיאי בקופסא או בשקית בגודל שנכנס לסיר ללא גלישות החוצה. הוספת מים גורעת מהתיבול. יש להפשיר באש נמוכה במיוחד ולערבב בזהירות למניעת חריכה כדי לא לקלקל את צורת המזון.
  •       חימום על הפלטה: כדי לחסוך מקום במקרר, כדי לחסוך בכלים לשטוף וכדי להסתדר עם כמות הסירים שיש – אחסנו את המזון בתבניות חד פעמיות ממתכת. אחרי הבישול העבירי את העוף ואת התוספת שלו לתבנית גדולה ועמוקה, כסי בניר אלומיניום, והמנות מוכנות לחימום.

      לזכור מה הכנת: בחג, כשהתפריט לא ממש שגרתי, את עלולה לשכוח חלק מהתוספות, מהמנות או להתבלבל – הרולדה היא לערב או ליום? ליום א' של ראש השנה או ליום ב'? ההלכה היא שדף תפריט הוא שטרי הדיוטות שאין לקרוא בהם בשבת ובחג. לכן, כתבי על מכסה האלומיניום או על הסיר בלורד בלתי מחיק "עוף ואורז לילה ב'", "פשטידת תפוחי עץ יום א'", והניחי את התבניות עם תכולתן בסדר ההגשה בתוך המקרר.

      תבניות אלומיניום: יש תבניות זולות ופשוטות, הן דקות והן מעולות בגדלים הקטנים יחסית שלהן. אם את רוצה את הגדולות חפשי את הסוג היקר יותר, היציב, שלא מתקמט בידיים. אגב, ניתן לרחוץ את התבניות הללו לשימוש חוזר. ויש גם תבניות עגולות ועמוקות עם מכסה אלומיניום שנראים ממש כמו סיר חד פעמי למרק.

מנות אישיות: אני מציעה להכין את הפשטידות הרגילות בתבנית קאפקייקס או בתוך מנג'טים אישיים. כך קל לשלוט על הכמויות [למי שבדיאטה, ומי לא? ):] קל לחמם בדיוק את הכמויות הדרושות לכל ארוחה, והחימום מהיר הרבה יותר מאשר כשמחממים תבנית שלימה. 

בהצלחה!

« הקודם
הבא »
19 תגובות
  1. חנה אוקטובר 11, 2020 בשעה 10:28 am הגב

    מתכון בזק לקינוח – 1 ריצ'. 1 שמורי אפרסק. 1 ג'אמפ תות בננה.
    מקציפים. מגישים קפוא חלקית – מעדן!

  2. יעל ספטמבר 30, 2020 בשעה 12:21 am הגב

    אני אישית יותר מאשמח
    בעיקר גיוונים לבשרי ולתוספות
    לילדים שלא ממש אוכלים כלום מעבר לתפוחי אדמה , קוסוקוס פתיתים ואורז

  3. נחמה ספטמבר 29, 2020 בשעה 9:13 pm הגב

    אסתי-מאיפה ידוע לך מה שכתבת על הבד"צ?

  4. ציפי ספטמבר 29, 2020 בשעה 9:05 pm הגב

    האם יש לך מקום עם מתכוני קינוחי בזק באיזה מקום? אנחנו שוכבים פה בבית עם קורונה והייתי בכל זאת רוצה לכבד את החג עם קינוח קל וטעים…

  5. שירה ספטמבר 29, 2020 בשעה 4:07 pm הגב

    הרב שלנו פוסק שאפשר להשאיר את הרשימה תלויה על המקרר בחג, אך למנוע אפשרות של סימון V, מחיקה וכדו'. לכן אני מכניסה לניילונית פשוטה של A4 ומשתמשת ברשימה. כדאי לברר אם זה מתאים גם אצלכם

  6. מיכל ספטמבר 29, 2020 בשעה 2:32 pm הגב

    אשמח להבין מדוע תפריט שכתבתי לעצמי (זה הרי ללא מחירים) נחשב שטרי הדיוטות.
    האם יש לך מקור?
    זה מטריד אותי כיוון שפעמים רבות אני מארגנת לעצמי רשימות על המקרר מה להגיש בכל ארוחה.

    • יעל זלץ ספטמבר 29, 2020 בשעה 3:18 pm הגב

      שאלה טובה.

  7. מירי וקסברגר ספטמבר 29, 2020 בשעה 2:20 pm הגב

    יעל היקרה
    אם מתאים לך להוסיף גם כמה מתכונים,יש לי מתכונים מעולים לחגים בשיתוף.
    ליצירת קשר:0527603117
    המשך יום נפלא
    מירי

    • יעל ספטמבר 30, 2020 בשעה 12:21 am הגב

      אני יותר מאשמח
      בעיקר גיוונים לבשרי ולתוספות
      לילדים שלא ממש אוכלים כלום מעבר לתפוחי אדמה , קוסוקוס פתיתים ואורז

  8. חוה אוקטובר 6, 2017 בשעה 7:11 am הגב

    כדאי לדעת שיש מאכלים שטובים יותר אחרי חימום חוזר והם טובים מאוד בהקפאה .
    כדורי בשר ברוטב, לזניה – בעיקרון בשר יותר טוב מעוף בהקפאה.
    ניתן לתבל עוף לפני ההקפאה ופשוט לבשל אותו בחג (אפשר להכניס לתנור אפילו כשהוא עדיין קפוא , רק לקחת בחשבון יותר זמן לבישול)
    אפשר גם להקפיא בצק עלים במילוי בשר, עוף, פטריות או ירקות (לא תפו"א) ולאפות אתו קפוא.
    שיהיה לכולן חג שמח.

  9. נירית אוקטובר 4, 2017 בשעה 9:40 am הגב

    יעל, את נהדרת! וחידשת לי שתפריט הסעודות הוא שטרי הדיוטות.
    דבר נוסף: המלצת להשתמש בתבניות עבות שאפשר לשטוף ולהשתמש שוב- במקרה כזה צריך להטביל את התבנית.
    חג שמח!

  10. לילך ספטמבר 16, 2015 בשעה 12:58 pm הגב

    ראיתי עכשיו את הוובינר (כמה כיף שיש ביו טיוב )
    תודה על טיפים מצוינים
    אשמח לקבל את הרשימות למייל
    תודה
    שנה טובה ומתוקה

  11. יעל ספטמבר 9, 2015 בשעה 7:37 am הגב

    קיבלתי רשימת קניות ללא מתכונים…

    • יעל זלץ ספטמבר 13, 2015 בשעה 4:07 am הגב

      רשימת הקנות הייתה בקובץ כבד מכדי לשלוח אותו, ולאחר עיבוד וכו' שלחתי את רשימת הקניות במייל נפרד. קבלת?

  12. ורדית ספטמבר 8, 2015 בשעה 2:18 pm הגב

    לא מצאתי את רשימת הקניות של חני.
    יעל תבניות פיירקס אפשר להכניס למקפיא? ואחכ לשים על הפלטה?

    • יעל זלץ ספטמבר 8, 2015 בשעה 3:38 pm הגב

      אין שום בעיה לשים תבניות פיירקס בתנור, במקפיא ועל הפלטה.
      רשימת הקניות של חני נשלחה כקובץ מצורף למייל
      לכל מי שנרשמה לוובינר.
      [זה מדהים, נרשמו 940 מעוניינות!!! חלקן צפו בזמן אמת וחלקן מקבלות את הסיכומים לאחר מכן]

  13. מיכל ספטמבר 8, 2015 בשעה 1:43 pm הגב

    תודה על הוובינר, היה נהדר אתמול! אני הולכת על הטיפ של קניות מראש, ולמרות החום היום – ומחר – ומחרתיים – — אני קוראת את הפוסט על החום והולכת למרות הכל.

  14. רחלי צ. ינואר 27, 2013 בשעה 10:56 am הגב

    תודה יעל אני נהנית מאד לקרוא
    אפילו שאני טיפוס מסודר ומאורגן מאד – יש דברים רבים שאת מעוררת אצלי ולא חשבתי עליהם…
    הערה קטנה בקשר לתבניות הח"פ לשימוש חוזר – שאלתי מו"צ והבנתי שיש בעיה להשתמש באותה תבנית בפעם השניה (אפילו עם נייר אפיה) ללא טבילתה.

    • אסתי ספטמבר 8, 2015 בשעה 1:22 pm הגב

      לגבי התבניות:
      ידוע לי שאם התבניות בהשגחת העדה החרדית אין צורך בטבילה משום שההשגחה קונה את החומר גלם של התבניות, יוצא שהכלים שייכים ליהודי קודם שיוצרו.

השארת תגובה

ביטול

סדרת הספרים של יעל זלץ
  • תנאי שימוש ופרטיות
עיצוב ובניה Odesign - 052-7612633
כל הזכויות שמורות ליעל זלץ
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס