חג השבועות מאחורינו, ומתברר שנשארו שאריות –
הרבה אוכל
עוגות גבינה
גבינות
עם תאריך תפוגה לא רחוק כל כך,
ויש הרבה עוגות שלא טובות בהקפאה.
מה עושים?
האמת, שחג השבועות, שהוא רק יום אחד, ומתכוננים אליו כאילו הוא שבועות
הוא בעצם דוגמה:
אנחנו נשארות עם שאריות של בד מתיקונים ומתפירה
שאריות של סלטים ומנות אחרונות אחרי אירוע
שאריות משבת
שאריות מארוחת צהרים
ניהול מלאי מדויק הוא אתגר שרוב החנויות מתמודדות איתו בקושי:
האם אפשר בכלל לדייק ולרכוש מראש רק את מה שיימכר?
לא.
בחכמה שלאחר מעשה יש ניתוחים עסקיים כאלו ואחרים שמסבירים
איך יכולו המשקיעים לטעות ככה ולהשקיע בזה
או איך יכלו לפספס כזו השקעה משתלמת ואיך הם פסלו אותה והפסידו כסף.
אבל זה רק לאחר מעשה.
קשה לנבא, ובעיקר קשה לנבא את העתיד.
בספר הראשון שלי אני מדברת על שיטת ניהול שנקראת
בדיוק בזמן JUST IN TIME
ובקובץ המצורף אני כותבת לך על זה בפרוטרוט,
כי הכי חשוב זה למנוע בזבוזים, למנוע בל תשחית, לנהל את המלאי בחשבון ולראות את הנולד.
כאן אני שמה לך לינק לרכישת ספרים שלי
ונותנת טיפים שיעזרו לך להתמודד עם התוצאות
של עודפים
של שאריות
של מיותרים.
מה לא לעשות:
אל תדחו את הקץ:
חבל להשאיר את השאריות ולחכות שמשהו יקרה,
שאיכשהו מישהו יאכל את זה או יחמם את זה או שהשאריות ייגמרו איכשהו.
מיד במוצש –
תפתחי את המקרר, תבדקי מה נשאר ותגדירי עכשיו מה גורלו של כל מאכל שנותר.
אל תהיו אופטימיים.
הדודה ההונגרייה שלנו אמרה ש"אם טוב – לא נשאר"
לפעמים השאריות הן ממשהו שלא היה טוב. ולכן – הוסיפה "אם לא טוב- למה שיישאר??"
בהונגרית דבורה הביטוי הזה אומר – אם משהו לא היה טוב, אז הוא לא טוב, וזהו. זה לא ישתפר.
אל תשדרגו:
יש פיתוי להוסיף מלח, להפוך את זה לקציצות, לעשות מזה חביתת ירק.
לתפור מזה משהו, להוסיף לזה קישור, תחרה, הארכה, להרחיב – וככה נוכל להשתמש בזה בכל זאת.
ההשקעה בשדרוג היא הימור.
התוספת, האריזה, המוצרים הנוספים עולים כסף, לפעמים יותר מהקרן שאותה אנחנו מנסים להציל.
האם שווה להמר על בגד לא מתאים, על מזון שלא אהבנו?
בדרך כלל לא.
אל תשתמשו במה שלא מתאים לכם
הניסיון לאכול מזון לא אכיל, ללבוש בגד לא נוח, להשתמש במוצר קצת שבור
מעצבן.
גוזל זמן.
שודד סבלנות.
מתסכל.
יוצר הרגשה של "דקדוקי עניות" שחז"ל קובעים שהם יסורים קשים ביותר.
קרה ונשאר? לומדים לפעם הבאה. אבל עכשיו אין ברירה – אי אפשר להשתמש בזה. חבל. נכון.
המקום ימלא חסרוננו.
מה לעשות?
שימוש פשוט – אם יש לך בבית מיקרוגל, תנור קטן, מחבת קטנה עם מכסה, פינג'אן, קלחת –
חימום קל של שאריות יציל אותם.
כשאת מחליטה לשמור שאריות אחרות, תדאגי שיהיה קל לשלוף אותם כשצריך, להשתמש בהם בלי תיקונים, גיהוצים, התאמות.
לארוז בצורה אסטטית במיוחד – בחמגשיות, בצלחות עם מכסה יפה. בקופסאות. לא בשקיות!
לא מעורבב! עם מדבקה יפה שבה כתוב מה זה ואם זה פרווה או חלבי או בשרי.
אם את מעבירה בגד לחברה – תארזי אותו יפה! כמו מתנה! לא כמו זבל…
תעשי את זה אישי – כדי שכל מי שירצה לחמם לעצמו – יחמם מנה ולא שאריות שמתחממות שוב ושוב.
מעבירה בגד? משחק? ספרים שאינך צריכה? תני למי שמעוניינת, אם היא מעוניינת ואחרי שוידאת את רמת העניין באופן אישי.
מברכת אותך בשפע
שלך
יעל