אחרי פסח, החוויה הראשונה, אחרי שמחזירים את הכלים לבוידעם ואחרי שמגלים שהמקרר ריק והמזווה גם כן למרות שקנינו אוכל לחודשיים – היא כביסות.
כביסה היא אחד ממצבי הצבירה של הבגדים שלנו.
כשמוציאים אותם מהארון הם חולצות, שמלות, מכנסיים או פיג'מות, אבל אחרי שלובשים אותם ואחרי שמכבסים אותם וכשהם בערימה הם פשוט כביסה.
כן, נכון, כולנו יודעות שצריך לקרוא להם "כבסים" וש"כביסה" הוא שם הפעולה – כנראה שהנטל מעיק כל כך עד שהפריטים עצמם מקבלים את השם של הכיבוס.
אחרי פסח, כשלא כיבסנו במשך חול המועד, מדובר באתגר של ממש ואנחנו מתחילות להריץ מכונות בזו אחר זו. הטיפים שאני יכולה לתת כאן הם סוג של "כיבוי שריפות" כלומר – מה עושים כאשר יש לך ערימות של בגדים לכבס, לייבש, לתלות, להוריד מהחבלים, לקפל, לגהץ ולהכניס לארונות – וכל זה יחד עם טיפול בילדים שנמצאים בבית ועם הצורך להפעיל גם את השוטף [בישול, למשל] ושבת בעוד יומיים!!
מה עושים?
- חסכי זמן של מיון הכביסה וקצרי את משך הזמן של תכנית הכביסה עצמה: משתמשים בנוזל כביסה [ולא אבקת כביסה] שמסיס גם במים קרים, וכך מכבסים מכונות מהירות, בטמפרטורה נמוכה, מה ששומר על הצבעים של הבגדים ומאפשר לכבס בגדים צבעוניים יחד.
- שמים בכל מכונה דף מיוחד שסופג צבעים – וזו הרחבה נוספת של האפשרות להימנע ממיון קפדני של הבגדים ולהכניס את כל הבגדים הצבעוניים ביחד – מכונה של כהים, מכונה של בהירים.
- מרססים על הכתמים סנו אוקסיג'ן או קליה או רסס כבס – וגם פעולה זו מביאה לך תוצאות נקיות בלי להשתמש בתכנית כביסה ארוכה או בתכנית בעלת טמפרטורות גבוהות.
- מתכננים את הכביסות – קודם כל את הבגדים של שבת, ואחר כך את השאר.
- כבסי מעט בגדים בכל מכונה. כשהמכונה מלאה רק בשני שליש מהכמות הבגדים אינם מתקמטים, נסחטים טוב יותר והתוצאה נקייה יותר בגלל שהבגדים מתחככים זה בזה ומחקים את הפעולה של השפשוף שמסיר את הכתמים.
- כשהכביסה יבשה עובדים בשיטה של "ניהול איכות כוללת – TQM " – שגורסת שיש לבצע כל פעולה בצורה נכונה כבר בפעם הראשונה שבה מבצעים את המשימה. אם יש לך ערימת כביסה שבה את מחפשת מכנסיים או חולצה מסוימים שהילד צריך ללבוש, את מקפלת כל בגד שאת נוגעת בו, עד שאת מאתרת את הפריט הרצוי. בינתיים חלק מהערימה כבר קופל – רווח נקי.
- ככל שהארונות שלך מסודרים יותר וריקים יותר [חצי ריקים, ליתר דיוק] כך קל יותר להכניס את הבגדים לארונות. אם את רואה שיש בגדים שנשארו בארון למרות שבמשך שבוע לא כיבסת, ובכל זאת הילדים לא הסכימו ללבוש את הבגד הזה, אולי זהו רמז שאפשר להיפטר ממנו לצמיתות?
יש מי שעבורה הכביסה היא משימת משק בית מועדפת ואהובה, ויש מי ששונאת את ערימות הכביסה שממלאות את הלול, את הספה, את המיטות ועוברות ממקום למקום במשך השבוע עד שהן נדחסות מתחת לבגדים שתלויים בארון בדקות שלפני הדלקת נרות. אפשר לנהל את הכביסה בשיטתיות ולראות את הקרקעית של סל הכביסה כל יום, בלי לצבור כביסה מלוכלכת, בלי לצבור כביסה נקייה בערימות שמתגבהות עם כל כיבוס! רוצה להשתלט על הבלגן של הכביסה? לחצי כאן