אל תהססו להתקשר: 052-7634791

כניסה לרשומות

י

מאמנות
יעל זלץ – יועצת אירגונית למנהלת הבית
  • ראשי
  • אודותי
  • קורס ניהול
  • דחיינות
  • מאמרים
    • כסף וכלכלת המשפחה
    • במטבח
    • ילדים
    • מעגל השנה
    • אמא ועבודה
  • מוצרים
    • סדרת הספרים
    • סדר בתלת מימד
    • הזמנת הרצאות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • אודותי
  • קורס ניהול
  • דחיינות
  • מאמרים
    • כסף וכלכלת המשפחה
    • במטבח
    • ילדים
    • מעגל השנה
    • אמא ועבודה
  • מוצרים
    • סדרת הספרים
    • סדר בתלת מימד
    • הזמנת הרצאות
  • צרו קשר
10 דקות ויש ארוחה קייצית
ראשי » ארגון הבית » ארגון המטבח ובישולים » 10 דקות ויש ארוחה קייצית
יולי 16, 2014 3:20 am 7 תגובות יעל זלץ

לגיסתי יש כלל אצבע מדויק למדי: מכינים ארוחה בדיוק במשך הזמן שאורך לאכול אותה!! נשמע מתקבל על הדעת, עושה שכל ומכניס את הכנת הארוחות לפרפורציה מציאותית הוגנת. 

  • אם אוכלים ארוחת בוקר ברבע שעה, הכנת הסנדויץ, החביתה, הסלט צריכים לארוך רק 15 דקות. 
  • סעודת שבת מתמשכת אצלכם שעתיים? ביום שישי עמדי שעתיים במטבח ובשלי. רק שעתיים. אלא אם כן אוכלים במשך שלש שעות… כולל זמירות ופיצוחים. 
  • כמה זמן הילדים יושבים ליד השולחן בארוחת הצהרים? חצי שעה? אין בעיה: פתחי ספר בישול ובחרי במתכונים שזמן ההכנה שלהם אינו עולה על 30 דקות. 

אה, כן, זמן האפייה או הבישול לא נחשב!! הרי אינך צריכה לעמוד שם ולנפוח באש ולהפעיל בידית ידנית את התנור… סופרים רק את הזמן של החיתוך, הקציצה, הטיגון, הערבוב, הכלים, הסירים, השיש, השטיפה והניקיון. 

ארוחת-שתיים 

ממליצה על הספר בגלל הרעיונות המעולים, ולוקחת צעד קטן אחורה בגלל החומרים הכימיים של כל המטבלים והרטבים המוכנים. הרעיונות בסופו של דבר אומרים לך איך את יכולה לחסוך זמן על ידי השקעת כסף  במוצרי מזון חצי מוכנים. ארוחות קצרות הכנה מתבססות בדרך כלל על קניית המוצרים הבאים [גזור ושמור – זו רשימת הקניות לחופשה!] 

  • לקטים של ירקות קפואים 
  • תפזורות ירקות חתוכים מצוננים 
  • רטבים מוכנים
  • פירורי לחם / אבקת קניילדך/ בסיס לעוגה / בצק עלים / סיגרים/ עוף טחון 

שימי לב, זה לא שאת קונה פיצה קפואה. את קונה קמח מנופה, צהובה מגוררת, פטריות שמפיון פרוסות בקופסת שימורים [ללא חומר משמר:)], קטשופ ותבלין פיצה – ומכינה את הפיצה בבית. 

את לא מזמינה להם פלאפל בפינה, את קונה כדורי פלאפל קפואים ומחממת, ציפ'ס חתוך וקפוא – ואופה בתנור עם תבלין, חותכת ירקות בסלייסר [עדיף שהם יחתכו:)!] – הטחינה מתובלת והוספת מים, הפיתות – מהמכולת. והנה הכנתם לכם פיתה-פלאפל מעולה בזמן לא ארוך, ובחוויה משפחתית. 

את מקלה על עצמך עם נתחי חזה במקום עוף לפרק, עם כרובית וברוקולי קפואים למרק או למאודים. 

בישול או אפייה?

אפייה זה פחות עבודה. קודם כל – אין סירים לשטוף. המטבח נקי. התבנית מאלומיניום נזרקת היישר לפח. יש פחות רוטב שיכול להישפך. אין כל בעיה לשים שנים שלושה דברים יחד באותו תנור, בתבניות נפרדות, ולחמם יחד כשכל אחד מהמזונות שומר על הייחודיות שלו. 

מי שמתרגלת לאפות – פשטידות, עוף, ירקות, קציצות, צ'יפס חוסכת עבודה ויכולה להרשות לעצמה להשתמש בהרבה פחות שמן כי הקריספיות של התנור מחפה על היעדר השומן. פשטידה היא דרך קצרה להגיע לתוצאה שנראית כאילו הלכת דרך ארוכה, ארוכה ואלגנטית. 

קצרצרים

מילה על פשטידות: תקראו ספר פשטידות, תתפסו את הרעיון, ומכאן תלכו עם היצירתיות שלכם. 

ארוחה בקדירה: הדרך העתיקה להזין את כל המשפחה בעשר דקות של הכנה. בתנור או בסיר, הירקות עם החלבונים עם הפחמימות ביחד. 

מרק: המזון שהילדים שלנו אוכלים תמיד, קל להכין וטעים לאכול, ומה מזמין את כל המשפחה למטבח יותר מריח של מרק? יש מגוון מרקים קרים לקיץ. אצלינו זה עובד פחות טוב, אולי כי מוותרים על אפקט הריח. 

פסטה: תלמדי את הילדים לבשל פסטה. אפשר גם במקרוגל. לפסטה אפשר להוסיף מגוון של ירקות מאודים, גרעינים וקטניות, פיצוחים, רטבים, גבינות. כשיש לך פסטה מוכנה תסתכלי עליה ותרגישי מה מתאים להוסיף עכשיו. לעולם לא משעמם. מומלץ לסעודה שלישית בשבתות הקיץ הארוכות. 

אפייה: אחת ממשתפות הסדנה ציטטה את אמא שלה שהייתה אומרת שכל מי שיודעת לקרוא, יודעת לאפות. הרעיון ממצה את סוד האפיה: פועלים לפי ההוראות בדיוק הכי נמרץ שיש. זהו, שהרבה מאיתנו לא מסוגלות. אנחנו לוקחות מרשם מהשכנה, שמות חצי מהשמן, מוציאות מהתנור כשנראה לנו מוכן ובכלל – העדפנו קמח מלא על פני הלבן שבמרשם ובמקום צ'וקלטצ'פס הכנסנו קווקר. נכון שיש מתכונים של "ערבבי ואפי" אבל התוצאה בהתאם. באפיה אין קיצורי דרך. טוב, כמעט. 

 

יש לך טיפ לארוחת בוקר, צהרים או ערב קצרצרה ומזינה? שתפי!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« הקודם
הבא »
7 תגובות
  1. נעה יהודית רפול אוקטובר 15, 2020 בשעה 5:56 am הגב

    מאז שגיליתי את האתר של מתכונים ב-10 דקות השתנתה כל פעילותי במטבח.
    לדעתי הסוד של קיצורי הדרך זה לחשוב בערב קודם מה עושים , להפשיר את המוצרים ולבדוק שיש מוצרים ואז הכל נעשה במהירות רבה.
    לריב עם עוף קפוא זו חוויה ארוכה ולא נעימה…

  2. שירה אוגוסט 8, 2016 בשעה 7:46 pm הגב

    ונראה לי שאאמץ את הרעיון של של גיסתך לגבי זמן הכנת הארוחה.
    לדעתי זה
    1.יהווה תכנון מסודר יותר עם רשימת הדברים שצריכים לעשות(ברגע שאני יודעת כמה זמן בערך יקח לי להיכן צהרים)
    2.יתן מרץ.(ולא ידחה) אני רק מכינה חצי שעה אוכל ואח"כ אעשה כך וכך…
    וכך לא יתקע בלי צהרים ואתך לילדים לחם עם ממרח- דבר ששנוא עלי ביותר:)

    תודה שאת מחכימה(וגם עוזרת….)
    לילה טוב ומבורך.

  3. שירה אוגוסט 8, 2016 בשעה 7:39 pm הגב

    יעל,

    אומנם אני רואה שפירסמת את הכתבה כבר לפני שנתיים…אבל תמיד מתאים:)
    וחוץ מזה שנחשפתי ממש לאחרונה לאתרך…

    בקיצור-
    אהבתי את הכתבה! זה ממש נכון.
    תמיד שאני אופה תבשיל(לא עוגה) בתנור זה חוסך לי המון זמן!!ומספיקה דברים בדרך(לא צריך לבוא כל שניה לסיר לראות אם זה נשרף…:(
    ובאפיה אין קיצורי דרך….

    מה שנכון נכון.

  4. ורד נעים יולי 27, 2014 בשעה 3:35 pm הגב

    אצלינו כשאין זמן לבשל מכינים בסיר אחד תפו"א וביצים, חותכים לקוביות כמו סלט עבה, מוסיפים טונה, 2 מלפפונים חמוצים/ כמה זיתים חתוכים 2 כפות מיונז, את כל התערובת לתוך חצאי פיתות . מעולה לטיולים ופיקניקים. יש אצלינו שמעדיפים בלי טונה – גם הולך..

  5. אתי יולי 24, 2014 בשעה 5:03 am הגב

    האם המלצת על ספר מסוים לא היה ברור.

    • איילת יולי 24, 2014 בשעה 6:24 am הגב

      ההמלצה היא לספר: ארו-חת שתיים

      • יעל זלץ יולי 24, 2014 בשעה 6:54 am הגב

        כן, של גיי'מי גלר. ספר קליל וערוך בכיף

השארת תגובה

ביטול

סדרת הספרים של יעל זלץ
  • תנאי שימוש ופרטיות
עיצוב ובניה Odesign - 052-7612633
כל הזכויות שמורות ליעל זלץ
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס