פורים היה אתמול ואנחנו בתסמונת "היום שאחרי".
כשאנחנו בלחץ ואנחנו נכנסים למנהרה [לינק לדף עם סירטון]
ופועלים בתוכה [בתוך המנהרה] נהדר-
ממוקדים
לא רואים בעיניים
אנחנו על המטרה בכל הכח
מלא אנרגיה, כוח, להט, אדרנלין
ואז – הגענו לסוף הדרך, יוצאים מהמנהרה, ממצמצים עיניים מול הנוף ומגלים ש –
פסח כאן, מחר בבוקר!
טוב, לא ממש מחר בבוקר, אבל די קרוב.
מה עכשיו?
סוגרים פינות
בבקשה לכבס את התחפושות, לקפל, לארוז יפה.
להחזיר למי שלקחנו ממנו אביזרים – היום! לא לדחות! אם הם גרים רחוק – לשלוח עם שליח, לא לחכות שתיפגשו. זה מעצבן מאד לקבל פאה של תחפושת יומיים לפני פסח, או בלג בעומר, אחרי שארזת בשקית ואקום את כל התחפושות שלך והעלית לבוידעם
[אלו שמשאילות הן המאורגנות שביננו, את יודעת! –
מגיע להן יחס כמו זה שהן נתנו לך, ולא הוגן לתקוע אותן בשנה הבאה, ברגע האפס, כשהן רוצות להשתמש בפריט או לתת אותו לאחות יקרה – ולגלות אז שהוא איננו, ומי יודע היכן הוא.
חברה שלי שלחה במונית ספיישל פריט כזה בערב החג של השנה הבאה! אל תגיעי לשם. ואם את יודעת שזו חולשה שלך – אולי לא מתאים לך בכלל לקחת פריטים בהשאלה? אבל זו תהיה כבר חכמה שלאחר מעשה, לפעמים הבאות].
תסיימי לארגן את ארגז דברי הפורים, הצלופנים שנשארו, הסרטים, הרעשנים בקופסה טובה, עם מכסה, או בשקית ואקום, ותאחסני.
הילדים שלך, מן הסתם, מאחסנים לעצמם את הממתקים, את האוצרות, את מה שקיבלו למשלוחי מנות. הבנות אולי אוספות את הפתקים והאיחולים והכרטיסים למזכרת [לא שאני מעודדת את זה!] – שימי לא שלא יכניסו לך חמץ לחדרים! אפשר להחביא במטבח, לא בחדרים.
תמשיכי לסגור פינות בתהליך של הפקת לקחים:
- מה היה טוב השנה?
- ממה הכי נהננו? מה הייתי מוסיפה?
- אילו משלוחי מנות עבדו לי טוב? מה לא עבד? מה היה חסר?
- מי היה עצוב/ עצבני/ מאוכזב/ מרוצה?
- מה לא הספקתי ורציתי לעשות?
- האם עמדנו בתקציב?
- אם לא – איך אפשר לתקן? ומה לומדים מזה להבא??
עברי בסקירה על סעודת פורים, המוזיקה, הסיפורים, דברי התורה, האירוח – שבו לשיחה נעימה ודברו על הכל, תוך כדי עיון בתמונות וחוויות.
מה נשאר מהסעודה? יש מי שלא לקח את משלוח המנות שלו?
פתחו את המקפיא ואת המקרר, וערכו ספירת מלאי. מה שהכנתם לחברים ובני משפחה – תשלחו להם אפילו שעבר פורים. הם יודו לכם. מה שקיבלתם – – –
הנה הטיפים:
ספירת מלאי : זה הזמן לבדוק מה יש לכם בבית, במזווה, במקפיא ובמקרר. מדובר על אוכל, כמובן, מוצרי מזון מוכנים או חומרי גלם, ויש להפריד בין החמץ לבין מה שלא.
בגלל שקיבלת משלוחי מנות של פשטידות, עוגות, קוגלים וחלות – את יכולה לתכנן את השבתות הבאות ככה שתנצלי את המלאי הטעים הזה ותחסכי לך עבודה של בישול או אפיה לשבת.
כמה שבתות יש לנו? 4! [השנה, תשפ"ה, יש 3 שבתות למעשה, כי בשבת הגדול נאכל בכלי פסח, סעודות של פסח, כי ליל הסדר חל במוצ"ש. והלוואי שנזכה לחגוג את הפסח בירושלים הבנויה!]
כמה חלות יש לנו? כמה פשטידות? כמה בצקים מוכנים לחמין [קישקע]? יש במקפיא קניידלך מוכנים? עוגות? חלקי לפי שבתות.
מה שנשאר יהיה ליומחול.
האתגר: לסיים את כל המלאי של אוכל מוכן, גם מה שלא ממש חמץ, כמו מרקי ירקות שהכנת והקפאת לך לדיאטה, עד שאת מתחילה לבשל לחג.
בשבילי, השנה, הכוונה עד יום ראשון – שלישי ו' – ח' בניסן. הייתי מעדיפה להגיד יום ראשון, אבל אני פותחת פתח לדחייה נוספת בגלל השבע ברכות, אולי אתעכב קצת. הלוואי שלא.
אריזה של אוכל להקפאה: אני יודעת שיש משפחות שאומרות שאין דבר כזה אצלם. לא אוכלים אצלם אוכל קפוא. נו, נו. את יודעת שאני מביאה טיפים מעולם העסקים, אז בואי – בעסקי ההסעדה – ברוב המסעדות את מקבלת אוכל מההקפאה! מה חשבת לך? רק שבמסעדה הם יודעים לארוז את האוכל להקפאה כמו שצריך וגם להפשיר אותו ולחמם אותו בשיטה טובה! אם תארזי טוב, באריזה אטומה, כשהמוצר עדיין לא התקרר לגמרי לגמרי, ותפשירי בחימום נכון בתנור או על מחבת [מיקרוגל – פחות] תגלי אוכל פריך, טעים, שחום וריחני כמו טרי.
המלצה גורפת [כלומר, לא רק למוצאי פורים]: לארוז להקפאה כל שארית של אוכל, גם אם זה מנה אחת בלבד, תמיד. זה עדיף על פני סיר שנשאר במקרר יומיים ואז תכולתו מגיעה אל הפח. סיימו לאכול? ארזי למקפיא באריזות אישיות, בחמגשיות אסטטיות שמעוררות תיאבון ובשקיות שקל להסיר ולהכניס לסיר.
זהו, אין יותר תחפושות ואין שאריות של משלוחי מנות?
סגרת את כל הפינות?
עכשיו פותחים דף חדש.
פותחים דף חדש – מתחילים פסח
פורים בתחילת השבוע, וזה כיף – כי יש שבוע שלם אחרי פורים, כאילו.
אם אתם בירושלים – השבוע מתחיל ביום שלישי.
בערי הפרזות, כבר בבוקר של יום ראשון היינו "אחרי פורים", יש יום חופש לילדים וככה מסכמים את כל הנ"ל ומתחילים פסח אמיתי במגירות, במכתבות, במדפי הספרים.
ההמלצה שלי: קני את גרביים ואת הביגוד מהסוג הזה, שאין עליו אף פעם הנחה של סופעונה [חולצות בסיס, גופיות, ציציות, כיפות, קישוטי שיער]. לפסח תצטרכי מלאי לא מבוטל, וזה הזמן, כשהחנויות ריקות, כשאפשר לבחור, כשיש את כל הצבעים ואת כל הגדלים.
חצי שבת כבר יש לך במקפיא, נכון?
אל תפחדי להקדיש את חמישי-שישי לפסח, בדגש על קניות והזמנות של מוצרים שיגיעו בשבועיים הקרובים הביתה. קניות עושות לנו מצברוח מצוין, וזה המשך נהדר לשמחת פורים, שתשרה עלינו גם בהכנות לפסח.
– כל מה שאפשר להזמין, תזמיני.
– כל מה שאפשר לקנות כבר, תקני. תחשבי על מתנות, אפיקומן, פריטים יפים לליל הסדר, כלים שאת צריכה או רוצה לחדש לחג, בגדים, מצעים, מזון.
– כשאת מביאה את הדברים הביתה, תכניסי אותם לחדר שינה
[בטח הוא כבר נקי לפסח – אימוג'י קורץ בשובבות, כי אצלי עוד לא]
ותפתחי את השקיות, ותבדקי שיש הכל, ושהכל בגודל הנכון ובכמות שהזמנת/ שקנית/ ששילמת עליה. אל תדלגי על השלב הזה, כי אם צריך להחליף או שמשהו אבד – אי אפשר יהיה לתקן בעוד שבועיים!
בהצלחה!