כולנו יודעות שרשימות ארוכות על מקרר נשארות שם מיום ליום, ומחודש לחודש.
אז מה עושים?
מנהלים יומן.
אז הכנתי לכן טיפים קטנים על תכנון מוצלח ליומן בערב פסח.
חשוב: הטיפים מבוססים על ידע שנרכש בסדנה – תוכלו להירשם באתר "אשירה" ולקבל את הסדנה למחשב שלכן. הסדנה מוסרטת ומלווה במצגות ודפי עבודה וכמובן שאפשר ליצור קשר ולשאול שאלות באתר ובמייל. הנה הקישור http://ashira.co.il/category/vdo2/%D7%99%D7%A2%D7%9C-%D7%96%D7%9C%D7%A5-%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90
ולתכנון המשימות ביומן – בבקשה:
שלושה הצעדים בכתיבת היומן שלך:
- הגדירי לעצמך מטרה על פי "עשרים שמונים": מהו התחום שכאשר תשני אותו תקבלי השלכות על תחום נרחב ביותר? היעזרי ב"לוח גנט" כדי ליצור סדרי עדיפויות וכדי לתכנן את המשימות בנתיב הקריטי שלהן. לא תוכלי להזמין מוצרי בשר לפני ניקיון המקפיא. הסדר צריך להיות כך – לנקות ארונות ומזוה – לצאת לקניות מזון לפסח. לנקות חדר עבודה/ הורים/ מזווה – ואז להזמין ולהביא מצות ויין הבייתה. קניות של ביגוד וטקסטיל לבית עדיף להקדים כי אחרי ראש חודש ניסן החנויות מלאות, חסר מלאי, חסר גדלים ודוגמאות והמוכרות אינן פנויות לשרת אותך. שלא לדבר על תיקונים… רוב התופרות אינן ששות לקבל עבודה בערב פסח. ולכן שאלי את עצמך: מהם הדברים שאני רוצה לעשות השבוע כדי להתקדם בצורה האפקטיבית ביותר?
המטרה שלך: __________________________________________________________________________________________________________________________________
שני צעדים לקראת המטרה, דברים שתוכלי לעשות אותם השבוע:
א. __________________________________________________________
ב. __________________________________________________________
- כתבי ביומן את הזמנים התפוסים שלך במשך כל השבוע. זמן מכוון מכירה וזמן מכוון אחרים – חשבי את משך הזמן המציאותי של כל פעולה. אם אינך יודעת במשך כמה זמן את שוטפת סירים – חזרי לטבלאות של עמ' 4 בחוברת של הסדנה ועקבי אחרי משכי הזמן המשתנים במשך הימים בעזרת עמודת "משך זמן משוער" ו"משך זמן מציאותי". זכרי שבערב פסח את מבצעת פעולות שלא ביצעת כמעט מאז ערב פסח בשנה שעברה ולכן קשה להעריך את משך הזמן המציאותי.
- שבצי את הפעולות שכתבת בצעד 1 בזמן הפנוי שנותר. שאלי את עצמך: איזו פעולה מתאימה להשכמה? איזו לבוקר? איזו לצהרים? איזו לאחר הצהרים? איזו לערב? איזו ללילה? חלקי את המשימות בדרך למטרה בצורה מאוזנת: בכל שבוע שתי פעולות שחורגות מן הפעילות השוטפת של תפעול הבית.
ולקראת פסח: מה מתאים לנקות בבוקר? מה מתאים לערב? איך לגוון את המשימות בתאם לכוחות שלי? איך לשמור על המצברוח ולא להגיע למצב של אנרגיה שלילית גבוהה או נמוכה? שבצי את המטלות לפסח ביומן בשיקול דעת.
דוגמה: אם המשימה שלך היא "איך לארגן את הכביסה ביעילות כך שלא אתקע מידי בוקר בלי בגדים לילדים?"
הפעולות שלך, הן, למשל: לקבוע זמן קבוע לכבס + לארגן ארון עם סלסילות. ואז את מחפשת את הזמן שבו נוח לך לכבס. ומגיעה למסקנה שהזמן הנכון הוא בבוקר, בערב ובלילה. שלוש מכונות ביום בסך הכול. ואז את כותבת ביומן ב7 בבוקר, ב7 בערב וב9 בלילה – כביסה. מה עם הסלסילות? צריך לקנות אותן. את בודקת מהו הזמן המתאים לצאת לקנייה הזו ומגלה שיום חמישי מתאים – את ביום חופשי ויוצאת לכיוון החנות ממילא. כותבת ביומן. יופי! השבוע עשית שני צעדים לקראת כביסה בזמן.
ומה בשבוע הבא?
המטרה נשארת, כי הכביסה עדין לא מושלמת. אז כותבים עוד שתי פעולות:
א. להמשיך לכבס בשעות שנקבעו עד שאתרגל לכך.
ב. לזרוק בגדים מיותרים ולהכניס את הבגדים של הבנים לסלסילות בארון בנים.
מתי מתאים לעשות זאת?
אולי ביום א', כי אז יש הרבה בגדים מחוץ לארון (אם לא כיבסת מיום ה' בערב) וזה זמן מתאים להכניס לארון את הבגדים תוך כדי יצירת סדר עולמי חדש… אולי יום אחר יותר מתאים לך. אולי תעשי זאת בעזרת ביתך או עזרה אחרת.
ומה אחר כך? בשבוע הבא תמשיכי כך. באותה דרך. אחרי כמה שבועות – הניהול של הכביסה מוטמע בהרגלים שלך ושל משפחתך – זה נעשה שגרתי ואת מתקדמת אל המשימה החשובה הבאה.
ודוגמה של פסח:
נניח שאת רוצה לסיים בשבוע הבא את הארונות של כל חדרי הבית. האם ניתן לעשות זאת בערב? רק בחדר הורים ובחדר עבודה. כשהילדים ישנים, לא נוח לעבוד בתוך החדרים שלהם. אז את מחליטה מתי לנקות כל ארון, מהו משך הזמן המשוער שזה ייקח לך ואולי ממי תבקשי עזרה ואיך. לאחר מכן את משבצת את המשימות ביומן שלך ומשאירה זמן לניהול השוטף של הבית. זה תכנון מציאותי שיעבוד, בעזרת ד'.
מעוניינת לרכוש את הספרים איך ניתן לעשות זאת????