- בגלל הקושי לשמור על השיש יבש, ובגלל המים שמצטברים מתחת לשיש המצופה, ובגלל הריח והבלגן שנוצר על השיש המצופה בנייר כסף – אני ממליצה לפרוש על השיש ניילון כמו ששמים על שולחן, ואת כל הפעולות שעושים על השיש, לעשות מעל גבי הניילון. מחליפים את הניילון מידי יום או אפילו כמה וכמה פעמים ביום, והשיש המצופה נשאר נקי, יחסית, ולא נרטב.
- אפשר לצפות את השיש בטפט מיוחד שעולה בערך 45 ש"ח למטר. לא קל כל כך להדביק אותו, אבל קל מאד להוריד אותו, ואם מחשבים טוב את הגודל, אפשר גם להדביק על הקרמיקה וליצור שיש יבש וגם נאה. לכל מי שנחתכת כשהיא מצפה את השיש בנייר כסף – הנה לך הפתרון, וכדי שההדבקה תצא טוב את צריכה עזרה- עשו זאת בשניים.
- השאירי את הכלים של החמץ בארונות, במקום הרגיל שלהם. פני רק את מגירות הסכום ואת המזווה. את הכלים שימי על השולחן במטבח, פתחי במידת הצורך שולחן נוסף ממול, ועשי כל שאת יכולה כדי למזער את השינויים והתזוזות במטבח. אי הנוחות תפוצה על ידי הכנות מהירות ואריזת החג במהירות שלא תיאמן.
- את כלי הפסח ארזי בארגזים ואם הארגזים מאוחסנים במחסן מחוץ לבית – עטפי אותם בניילון. העדיפי ארגזים קטנים, ומספר גדול יותר של ארגזים על פני מעט ארגזים גדולים שקשה לשאת אותם וקשה לדעת מה יש בהם. אחסני את המוצרים בהיגיון: סירים לחוד, סכו"ם לחוד וכדומה גם אם כתוצאה מכך יש ארגזים כבדים יותר וארגזים ממש קלים.
- הכיני תפריט: כתבי לי בשבוע שלפני החג מה את הולכת לבשל בדיוק, כמה עופות, כמה שניצלים, כמה רולדות הודו וכמה רולדות בקר, כמה חבילות של בשר טחון תהיינה לקציצות מצוינות ולמתי את מייעדת את המרקים. בתוכנה ל word יש תבנית שקוראים לה תפריט והכי קל לכתוב שם – ארוחת ליל הסדר, חג בבוקר, חול המועד ארוחה עם סבא וסבתא, חול המועד ארוחת בוקר וכן הלאה. הכנת התפריט הכתוב תעזור לך בקניות, בתכנון הבישולים ובגיוון.
- אפשר לגוון בהכנת הבשרים בקלות רבה בשתי דרכים פשוטות: את מכינה שנים/ שלושה סוגי בשר באותו סיר, באותו תיבול או שאת מכינה אותו סוג בשר בכמה תיבולים. למשל – הכניסי לסיר רולדה הודו, רולדה בקר ורבעי עוף ובשלי את הכל על מצע בצלים עם תבלין גריל. או – הכניסי לתנור רבעי עוף בתבלין גריל ובאותה דרך בדיוק גם בשלי בסיר על אש נמוכה רבעי עוף בתבלין גריל.
- תפוחי אדמה מקבלים גיוון כאשר חותכים אותם בצורות שונות – תפוא שלם חתוך לפרוסות ומוגש בצורתו, חתוך לרבעים, חתוך לצ'יפס, מעוך כפירה, אפוי כפירה בצורת שושנים או קונוסים ומטוגן שוב במעטפת ונקרא קרוקטים.
- הכיני לך מראש שתים-שלש קופסאות מהסוג שמשמש לסלטים מלאות ב…. בצל מטוגן.
- בערב החג, כשאת מבשלת תפוא לכרפס [ואם לא, אז תבשלי במיוחד] הגדילי את הכמות והשאירי לך סיר עם תפוא מבושלים ללא תיבול מיוחד. תפוא אלו ישמשו לך להכנת כופתאות, לעיבוי קציצות, למלית לחביתיות ולכל ילד רעב שמחפש משהו לנשנש ויכול לטגן לעצמו כמה כאלו וליצור צ'יפס בשתי דקות.
- אין לי מספיק סירים לפסח, ולכן אני מעבירה את כל האוכל המבושל לתבניות פיירקס, לתבניות ח"פ מאלומיניום וגם רוכשת שלושה-ארבעה סירים חד פעמיים [7 ש"ח לסיר] והחימום הנוסף של האוכל, בחג, נעשה על הפלטה בכלים אלו.
- אני עוטפת היטב היטב את הכיריים של פסח בנייר כסף, שכן בשימוש הרב והבלתי מנוסה [אני לא רגילה אליהם!] הם מתלכלכים מאד, וגם ללא עבודת קרצוף כיריים יש לי די עבודה במטבח בפסח… במוצאי שביעי של פסח אני מסירה את הנייר, ומגלה שאפשר לנקות את הכיריים בנוזל כלים בלבד, עם ספוג הפלא – ולארוז לשנה הבאה.
- מהניסיון שלי – אגוזים בקליפה ושקדים בקליפה, שזולים אמנם מאלו המקולפים, הם באיכות ירודה לעומת אלו הקלופים. אם את רוכשת במקום מהימן – זה סיפור אחר. אם את קונה באריזה סגורה במרכולים, יש סיכוי טוב שחצי חבילה תהיה פגומה וחבל.
- מנה אחרונה הכי מומלצת: עוגת מוס שוקולד מהמתכון של רות סירקיס, מהמטבח בהנאה, עמוד 282. מצליח תמיד תמיד, אי אפשר לטעות בה והיא טעימה טעימה.
7 תגובות
השארת תגובה
אני עוקבת אחריך כבר תקופה וזה הזמן להודות לך…..
תבורכי על כל הטיפים והמאמרים הכל כך ברורים ומאירים!!
הם עוזרים לי מאוד למרות שאני בשלב הורמונלי של עייפות קיצונית ולא יכולה ליישם את הכל מבחינה טכנית
(כמו לקפל כביסה במקום ולהחזיר מיד למקום- קשה לי לעמוד כל כך הרבה זמן… )
עדיין את עוזרת לי מאוד ופשוט פותחת אופקים חדשים בניהול וארגון בית
תודה!!
תודה על העצות – העצה של הטפט מעולה!!
זה חוסך הרבה בלגן עם הנייר כסף והתוצאה – מושלמת!!!!
אני קניתי לא מזמן ב decofix.co.il – מחיר ושירות מעולים והכי חשוב: טפט מקורי שלא השאיר סימנים אחרי שהוצאתי
חן חן על הטיפים שפותחים כיוונים בראש.
תודה על העצות
טפט בבני ברק עולה בין 10 ל20 ש"ח למטר
תלוי ברוחב, יש רוחב 40 או 67.5
אין לי מילים
את תמיד נותנת טיפים שווים ולא משנה כמה שנים אני עוקבת אחרייך!
אולי כי עם השנים הילדים גם גדלים והמטלות והמטרות משתנות ולך יש את הכלים איך וכיצד ומתי.
השנה אני מ א ד מוכנה!
תודה רבה על העצות המועילות!!!
לדודה הכי הכי!
קראתי את הטיפים שלך לפסח ומאד התחברתי
וכשהגענו לסבא וסבתא ראיתי שסבתא לקחה מפה כמה וכמה
רעיונות.
גם אנחנו בבית משתמשים בכמה רעיונות שלך ממש מוצלחים!
תודה רבה ודש מכולם ולכולם
חיהלה הרשוביץ.