הבלגן גוזל כל כך הרבה זמן!
עד שמתחילים לנקות, עד שמוצאים את הרגל של המקסר
עד שמאתרים את המכסה של הסיר
עוברות שעות, שעות
ובינתיים עוד לא התחלנו לבשל!! וכבר ערב שבת!! לחץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ
מה עושים?
כשהבנתי כמה זמן הבלגן מבזבז לי
החלטתי למנוע אותו – ולדאוג לסביבת עבודה מאורגנת ככל שרק ניתן
כדי להתייעל, לנהל נכון את הזמן שלי, ולהספיק יותר.
– ביטלתי את המקומות שבהם הייתי רגילה "לתקוע" דברים
– הרגלתי את עצמי לשים את הדברים שמגיעים מהמכולת על השיש, כי את השיש צריכים מיד להכנת הארוחה
ואז הדברים יפונו אל הארונות במיידי [דברים שמונחים על הרצפה – נחים בשלום על משכבם זמן רב 🙂 ]
ההרגלים החדשים שלי עזרו לי לארגן לעצמי סביבת עבודה נוחה
ומשך הזמן שבו אני צריכה להכין דברים – התקצר משמעותית!
מה הסוד שלך לקצר את משך הזמן?
אילו דברים את מצליחה לבצע מהר – בזריזות – בלי לבזבז זמן –
בגלל שכל החפצים במקום וכל המכשירים שאת זקוקה להם, מצויים בהישג יד?
כתבי לי כאן, עכשיו, פשוט השיבי למייל הזה
ואני אשתף וגם אתן עוד רעיונות לקיצורי דרך בביצוע מטלות בבית.
יש מקום – יש זמן!
הנה הטיפים שלכן:
שבת
אביטל – הכנת כוסברה קצוצה בהקפאה לבישולים של שבת. פעם אחת אני משרה כוסברה ושוטפת- לוקחת כמה שאני צריכה לאותו רגע ואת השאר (בלי לייבש) מכניסה לשקית ולהקפאה.ב2-3 שבתות שאח"כ אני רק מוציאה מההקפאה- שוברת קצת ושמה בסיר. חוסך המווון זמן!
מיכל – שני בישולים קבועים לשבת (מגוונת בירק, עוגה אבל מרק, עוף, שניצלים, אורז קבוע)
חוה – אני מתארגנת מראש פעם בחודש עם מוצרי יסוד שאני צריכה וקונה כמות עופות טריים ומחלקת אותם למגשים, אני משטחת שניצלים, מתבלת חזה עוף בכל מיני תיבולים, גם הכנפיים מוכנים עם תיבול לאפייה, מגשי כרעיים שמוכנים לשבת לקראת החגים אני אפילו מכינה פרגיות מראש . ההכנה הזו מראש חוסכת לי המון זמן! כך שהבישול השבועי הקבוע הוא ממש מהיר וקל (וגם פחות מלכלך) כל שבוע אני מתכננת תפריט בקלות בהתאם למה שהכנתי במקפיא (ובהתחשב במה שאכלנו שבוע שעבר, שלא יהיה משעמם מידי). לשבתות, אני מכינה מראש, מבשלת ומקפיאה בשר לחמין, פשוט להכניס לסיר ולהוסיף תפו"א.
כל שבוע, אני מכינה מהבצק של החלות פיצה – לשמחת כולם! הבישול, הוא הדבר היחיד! הכל מאורגן מראש ויש לי כלים טובים וזמינים, 99% מהזמן לא חסר לי מוצרים, ואני מתוכננת!
רעיה – יש לי כלל: אני מתחילה לבשל רק לאחר שהמטבח מסודר (וזה גורם לי לוודא ביום חמישי בערב שהמטבח מתוקתק לקראת הבישולים לשבת) כשנוסעים לשבת- אני לא מתחילה לארוז לפני שסיימתי עם הכביסה, אחרת האריזה לוקחת כפול זמן. (וזה גורם לי להתארגן מראש עם הכביסה ביום שלפני האריזה) ואני לא הולכת לישון במוצ"ש לפני שקיפלנו את הדברים של שבת- פלטה, מיחם… אחרת יש להם נטייה להישאר בסביבה עוד כמה ימים ולהוסיף לבלגן היומיומי בלגן לא קשור בכלל. זה גם נותן לי תחושה שדברים לא נסגרו ואני בפיגור תמידי.
שרונה – כאחת שאוהבת לאפות ואופה המון יש לי מעל המיקסר מדף ובו כל מה שצריך לאפיה התמצאות החומרי התפחה הקקאו והשוקולד מריר…רק הקמח (המנופה מראש!) מחכה במקפיא.
בלומי – כדי לא לבזבז את הזמן בבישולים על חיפושים, יש לי כלל ברזל במהלך העבודה המסיבית במטבח המקלף, הסכין הפרווה, האצבע של המגימיקס והפותחן תמיד יונחו (במהלך העבודה) במדף הקטן בשיש (המשמש לקופסאות הויטמינים, מלחיה וכדו'),
אח"כ הם יחזרו למקומם, אך תוך כדי העבודה אני לא צריכה לחפש אחר הפריטים הקטנים שאמורים להיות זמינים ועלולים לאבד בין הקליפות והביצים וכו'. בנוסף, אני לוקחת למטבח על שרפרף או כסא קרטון ריק של ירקות וכד' כל האשפה ישירות לקרטון, קולפת ישירות לקרטון והקלופים לקערה, פותחת ביצים- הקליפות לקרטון, ניילונים ואריזות של המוצרים-לקרטון, בסיום העבודה עוטפים את הקרטון בשקית פח ענקית ולביתן האשפה. מה שאני חוסת זה קערות וקליפות שיוצאות ועפות לריצפה במהלך העבודה, הקרטון רחב ונגיש בגובה על כסא מתאים ומכיל כמות גדולה.
מרים – הטיפים שלי:
1.כדי לשלוט על כל מה שבמקפיא ובמקררים אני ממליצה לעשות רשימה מסודרת לפי מדפים במקפיא המקרר ולפי מגירות במקפיא את הרשימה לתלות על המקרר ובכל פעם לפני קניות ולפני בישולי שבת להרכיב תפריט ממה שיש ולא לשכוח למחוק מהרשימה במקביל,כך לא אוגרים ותמיד יש ערנות.
2.מצב הכיור והמטבח כך מעולם לא היה לי ברוך ה".מפנים מסודר מחלקים תפקידים לזוגות מי מפנה מי בכלים ומי מארגן כך שלא קורסים למראה כזה
הודיה
-הקניות כולן נעשות על פי רשימת המאכלים שיוכנו לשבת ונמצאות במזווה/מקרר.
-העופות מופשרים/טריים מבעוד מועד.
-התבלינים נמצאים במדף שבהישג יד.
-שוטפים את הכלים שמשתמשים בהם תוך כדי בישול ולא יוצרים ערימות.
-את הקליפות מקלפים על ניילון וישר זורקים לפח.ולא יוצרים לכלוך על כל השיש.
-אם יש צורך בהרבה בצל/שום חותכים וכותשים הרבה מראש.אפשר להשתמש בפוד פרוססור לקיצוץ הבצל.
-עבור מאכלים שצריכים קיצוץ או ריסוק משתמשים בפוד פרוססור.
-כדי גם להנות,לקבוע זמן שבו יושבים לשתות כוס קפה ולנוח בין לבין.
-בכביסה-לא לתלות ולייבש אם אין ידיים שיעשו זאת חוץ ממך.מייבש זו המצאה גאונית.
-בארוחת הערב- להשתמש בכלים חד פעמיים ולא לסחוט את הכוחות על שטיפת כלים בלילה.אם יש מדיח- להשתמש בו.
-אם יש בלגן בבית לא לשמור אותו מעבר ליומיים-שלושה.לא להשאיר כביסות עומדות ובגדים לא ממויינים.
-טיפ לסידור-להתחיל מהמיטות והדברים הגדולים ואחר כך לרדת לפרטים לאחר שכל דבר מרוכז במקומו.(כלים בכיור,בגדים בסל/בגיגית וכו')
גולדי – לכוון את השעון כמה דק יותר מאוחר. 5-10 דק . באיזשהוא שלב שוכחים שזה מכוון לא נכון ופשוט מגיעים בזמן לכל מקום, יוצאים בזמן מהבית בבוקר וכד'.
רעיה – הטיפים שלי:
- ליצור 'מחייבים': יש כאלו שמתחילים לפעול רק כשאין ברירה ואז האנדנלין מתחיל לפעול ועושים הכל במהירות למשל חברה מודיעה שהיא עוד 10 דקות עולה… פתאום תוך 10 דקות החדר מפוקסס מה שהיה יכול לקחת שעתיים … אז תזמינו לכם דברים שמחייבים אתכן לפעול- להזמין חברה, שהחזרות למסיבה יהיו אצלינו… וכו'
יומיום – התארגנות וסדר כללי
אופירה – סנדוויצ'ים בבוקר – בארגז הלחם מונחים גם הניירות והשקיות לעטיפת הסנדוויצ'ים, פלוס טוש לכתיבת הקדשה אישית ליום טוב:) לבשל צ'ק צ' ק – מגירת תבלינים מתוקתקת בחסות בעלי התקתקן: התבלינים בתוך מגירה, במכלים זהים, כשעל המכסה של כל אחד רשום איזה תבלין מכל. במבט מלמעלה רואה את כולם ושולפת מה שאני צריכה. לפעמים אין כוח להיכנס לסטטוס של "עשיה", הרבה יותר כייף לרבוץ על הספה. לכן כדאי להציב משימה מוגדרת וקלה כמו- לשים רק 10 דברים במקום/לסדר רק מה שמספיקים ב-10 דקות/ לפנות רק את השולחן במטבח- בדר"כ זה מכניס ל"שוונג" וממשיכים הלאה לפעול…
מלכי פח הטיטולים שוכן כבוד באמבטיה. כל פעם שמרוקנים אותו, צריך להביא שקית חדשה, נכון? איפה יש שקית חדשה – צריך ללכת להביא… וההמשך ידוע. קניתי חבילת שקיות גופיה בחנות לכלים חד פעמיים. תליתי אותה על מתלה קטן באמבטיה ומאז – תמיד יש שקיות בפח!
מירי- יש לי מגירה במטבח עם סלסלות (של פטריות) למפתחות ומטענים, בלילה לפני שהיום נגמר מוציאה מהילקוטים את כל המגשיות אוכל + בקבוק מים ליד תמי 4 הנחתי סכומון גדול לאחסון 6 בקבוקי מים של הילדים כשאני מעירה את הילדים בבוקר אני תוך כדי מקפלת את הסמיכות וכריות שלהם ומכסה את המיטה מיד אחרי שאני מורידה אותם מהמיטה את המיטה שלי מסדר עוד לפני שאני מתלבשת.
מירי כל חפץ נמצא ליד מקום השימוש. לדוג': מגבות ידיים נמצאות בארון של הכיור נט"י. וחסל סדר אי החלפת מגבות למשך שבוע….. בארון הזה יש גם: וינדולין, וסמרטוט (על מתלה וואקום בצד הפנימי של הדלת). לצורך הברקה מהירה של הכיור. גם ארונות הבגדים והמגירות- מסודרים לפי השימוש: כל מה שצריך ללבוש בבוקר נמצא באותו אזור בארון! לא מחפשים מכנס פה, חולצה שם, גרב אי שם, וציצית……. הכל בהישג יד.
בת שבע – תיקוני תפירה- יש לי קופסאות מאורגנות של הרבה חוטים בצבעים ובגוונים שונים
אביבה – להתחיל לנקות/ לסדר דווקא מהדברים שלא אוהבים . להיפטר מהם וזהו . המעמסה שרובצת במחשבה הרבה זמן מעייפת פסיכולוגית וגוזלת כח מיותר.
בת אל – דברים שלוקחים לי פחות זמן בגלל סדר נכון- בלנדר מוט (יש לי אחד שמתפרק לשני חלקים..מנוע + 3 חלקים של:בלנד מוט, מטחנה ומקצף..) קיצור המנוע והבלנדר מוט שניהם נמצאים במגירה הראשונה, של הסכו"ם. ברגע שאני צריכה אני שולפת- טוחנת ומחזירה למגירה את המנוע מיד.. את החלק השני שוטפת מיד ולמייבש כלים. לא מניחה לרגע על השיש (הקטן ממילא..)
מיכל – מסדרת את הבית ברמת משחקים ונעלים עם הילדים לפני השכבות. ככה אני יוצאת מהחדר ונעים בעין וקל לי יותר לתת סידור וניקיון סופי ולהמשיך בעיסוקי ערב. כנ"ל לגבי כלים. שוטפת כמה פעמים ביום כמות קטנה כדי לא להיכנס לדיכאון בערב (ואם נאגר הרבה ביום עמוס, זה כבר התפקיד של בעלי אחרי בקשה כמובן)
מתקן הכביסה שלנו- גאוני מי שהמציא!! רכשתי באיקאה "ארונית" פלסטיק קלת משקל על גלגלים שיש בה 5 תאים, לתוכה מקפלים כביסה, מי שרוצה ומתי שרוצה אוסף את בגדיו. (לקטנים אני מפזרת). זה לא מלאה להחזיר לארונות אחרי שכבר קיפלנו, ולפעמים גם אני לוקחת ממנו בגדים לאותו יום, לא נורא, הוא נעים ונקי בעין.
יהודית מגירות קטנות של פלסטיק לכל מיני אביזרים קטנים ונחוצים, כמו מהדק, דפי ממו, או מגירות קטנות לסכום חד פעמי.
צפורה – האיפור מאורגן בתיק מסודר ומקל על זמן ההתאפרות. מוצרי הטיפוח (גוזר ציפורניים, מנקי אוזניים וכו- כל מה שצריך למקווה ) בתיק מתאים ומסודר וכך תמיד מוצאת את החפצים האלו.
מגירות כתר גדולות או סלסילת כביסה נקיה לכל ילד, ממיינים ישר מהחבל ומהמייבש, אח"כ כשיש אפשרות- מקפלים, ואם לא- כשמחפשים בגד- יש רק סלסילה אחת לחפש ולא בערימת כביסה גבוהה שלוקח חצי שעה רק למצוא את הבגדים בבוקר
שרי – משתפת ותוכלי להעביר ולהשתמש בשמחה ..
אצלי בבית בכל השקעים יש שקע של 2 והיכן שצריך מאריך הוא כבר תקוע בשקע וכל המכשירי חשמל הקטנים שנמצאים בשימוש יומיומי נמצאים על השיש / מדף מחוברים ומזומנים כבר לשימוש. לדג' יש לי 2 טייפים – אחד לקלטות ענתיקה ( טובות !! ) והשני לדיסקים ושניהם מחוברים לשקעים…הדבר הזה חוסך לי המוןןן זמן, במקום להוציא את זה ולהכניס את זה ולתמרן כל הזמן גם בחשיבה שלפעמים צריך כמה מכשירים בו זמנית, העניין סגור מבחינתי לכל מכשיר חשמלי יש שקע יעודי שהוכן לו מבעוד מועד, לסיכום: * מכשירים קטנים כבר נמצאים במקומם ומחוברים, * יש שקע יעודי לכל מכשיר ..(שחוסך את זמן ההתלבטויות..) ואפילו המטענים לא זזים משקעם!!
שירה – מגירה קטנה (של ארגונית) בתוך הארון שלי עבור חפצי תפירה דחופים: חוט שחור/לבן, מחטים, פורם, סיכות תפירה, כמה כפתורים שחור/לבן עבור תיקונים דחופים של כאן ועכשיו: כפתור, מכפלת שהתחילה ליפול ושאר עזרה ראשונה. שאר הדברים שקשורים לתיקונים יותר מורכבים או מוצרי תפירה שיצא לי לקנות בעבר (לשימוש ביתי, אני ממש לא תופרת..) : גומי, סרטים מסוגים שונים, קישוטים שונים – שמתי בארון אחר פחות שימושי בקופסא יותר גדולה
תודה, הכל נפלא מאד!
אני משרה חבילת חומוס גדולה מחלקת לשקיות לפי הצורך של דגים/ חמין ואז יש לי כבר מוכן ורק צריך לזרוק לסיר.
גם בבשר – אני מרתיחה אותו רבע בישול פורסת לחתיכות או פרוסות ומקפיאה בכמויות קטנות.
כל הירקות העליים: סלרי, כוסברה, פטרוזליה ועוד קוצצת ומאחסנת במקפיא בקופסאות קטנות.
כשמכינים סנדביצ'ים בבוקר לפרוש מפת ניילון חד פעמית ובסיום ההכנה לזרוק את המפה והשיש נשאר נקי.
כשהבלאגן חוגג – מתחילה מהפעולה האהובה ביותר (אצלי זה כביסות) ומשם זה כבר נותן חשק להמשיך הלאה.
קופסאת אחסון מלבנית עם מכסה בחדר ילדים לשם נכנסות כל הפיג'מות, גרבי וכיפות הלילה.
תודה רבה,רעיונות מעולים.
לגבי הבצל והקערה למטרת ניקוי האויר,האם להכניס את הבצל לתוך המיים ,או להניח בנפרד גם וגם?
עיצה שמאוד עזרה לבני הבית להשיב חפצים למקומם,
הדפסתי מדבקות עם שמות קטגוריות ועל כל אזור בארון או במגירות מצויין מה התכולה,כך כל מי שמסוגל לקרוא יודע היכן מקום החפץ אפילו שלא מתמצא בארגון הבית.מצב ארגון הבית השתפר פלאים.
כמו כן יש לי שידת מגירות ( כמו שיש בגנים ליצירות) על כל מגירה מצויין כמובן התכולה,במגירות אני מאחסנת בעיקר מסמכים או פריטים קטנים שאני לא מספיקה למיין ביום יום השוטף,אבל הם מחולקים לפי קטגוריות כך לפחות אם צריך לחפש משהו אז רק בתוך מגירה אחת,ולא בכל רחבי הבית.
עשינה חייל נשות ישראל הברוכות.
עצות קטנות לכביסה:
1. אני משתדלת להוריד מצעים מהמיטות רק כשאפשר להכניס אותם ישר למכונה, כך שלא ייצרו עומס ובלגן נשפך בארגז הכביסה ובחדר האמבטיה. כנ"ל לגבי מגבות וכדו'.
2. בעלי ביקש שנשמור על תקנת עזרא- שלא לכבס ביום שישי (כל עוד אין בנים בישיבות, אז זה כבר כנראה סיפור שונה…). נשמע קשה בהתחלה- אך זה הכניס את הכביסות למתכונת מאד ברורה: מכבסת הכל ברביעי וחמישי, ורוב הכביסה השבועית נכנסת ביומיים בלבד. בד"כ זה מספיק, לפעמים צריך עוד מכונה-שתיים בתחילת השבוע ממש, לדוג' בחורף שהכביסה עבה יותר.
והרווח הגדול- ערב שבת פנוי לחלוטין מסעיף כביסה, מקל מאד!
3. מנסיון של מכונת כביסה עם תוכניות ארוכות- ממליצה מאד לברר את הסעיף הזה בפעם הבאה שקונים מכונה, תוכניות קצרות יחסכו זמן רק בכביסה, במיוחד למי שעובדת מחוץ לבית- שחלונות הזמן שלה להחליף מכונות קצרים יותר.
בהצלחה לכולן ותודה על העיצות המועילות!
טיפ נוסף: כשאני מקפלת כביסה אני שמה את הפיג'מה של בעלי מתחת לכרית שלו,מגבות ידיים במטלים (בדר"כ צריך להחליף), מגבות רחצה במטלים המיועדים לכך, בגדים לילדים/לי למחר גם אם זה בצהריים, אם זה יום חמישי ויש מפה – אפרוש אותה לשבת. כך אני חוסכת תחנות..
שקיות ניילון וניילון נצמד משמשים אותי הרבה.
במטבח – אני מצפה קרש חיתוך לפני כל שימוש בניילון נצמד, מכינה אותו כך לפני שבת – חג כשיש לי מה לחתוך בחג, מצפה פטיש שניצלים. הלכלוך 'מתקלף'…
שקיות – בהכנת רטבים, מתבלים, משרה לדג , לעוף או לשניצלים: משתמשת בשקיות הקפאה טובות, אפילו בשקיות צליה כשהכמות גדולה מאד, בסיום ההשריה מעבירה לתבנית/ לסיר/ לכלי, והשקית לפח. חסכתי שטיפה של כלי שומני (ומאד נח לערבוב ולהשריה אחידה ואטומה)
בבגדים – הבגדים שנשמרים מעונה לעונה, בגדי תינוקות וכל ה'ארון למעלה' מוכנסים לפי קבוצות ומלופפים בניילון נצמד. הוא שקוף, יש כיתוב עליו, ותמיד אפשר לצרף פריט שייך ולעטוף שוב.
בקשר לציפוי קרש החיתוך- אשמח להבין את הפטנט כי זה מציק גם לי-
הניילון לא נחתך מהסכין? איך זה נשאר שלם?
על פטיש השניצלים אני אישית מלבישה שקית סנדויץ בעזרת גומיית מטבח, נוח וחוסך עבודה.
טיפ קטן לשידוכים בין מכסים וקופסאות. אם מצליחים לקנות בדיוק אותו סוג כל פעם אז אין בעיה. אם לא: בכל פעם שקונים מארז קופסאות לסמן בסימון זהה את כל מה שבמארז. למשל: שתי נקודות בארטלייןם, או מדקה קטנה צבעונית. כך גם כשהכול מעורבב לא צריך לנסות להתאים מה מתאים למה.
רעיון מצוין!
אני מאמצת אותו בחום!
חבל שאני הרגע לא בבית כדי ליישם אותו במידית….
השקעה קטנה ושלום לכל מאמצי השידוכים….. 🙂
בס"ד
טיפים שימושיים מאד!! תודה רבה על השיתוף!
טיפ נוסף- כשמקפיאים אוכל חי/ מבושל ורוצים שליטה על הכמות שאח"כ נשלוף, אז במקום להקפיא את האוכל בגוש גדול/קופסא גדולה, רצוי לחלק לקופסאות קטנות עגולות או מלבניות של 250 מ"ל, 500 או 750 וכו' (או יותר) כל פעם בהתאם לכמות שנצטרך לשלוף. אם מקפיאים נוזלים כגון מרק- אזי יש להקפיד לא למלא עד גדות, כי כשסוגרים המכסה זה עלול לנזול בצדדים, וגם בגלל שהנוזלים מתרחבים בהקפאה (חוק שה' טבע בבריאה). כמו"כ להקפיד שהמכסה יתאים בדיוק לקופסא וייסגר הרמטית. לפעמים אני גם מכניסה את הקופסא לשקית מזון/הקפאה (ובקופסא יותר גדולה- לשקית גופיה), כדי שלא ייזל/ (ובפרט אם הקופסא נסדקת בהקפאה) או אם הקופסא שמנונית מבחוץ, אז שלא ילכלך המקפיא.
אני מקפידה לסמן בלורד על הקופסא/שקית, (שימי לב שהשקית/קופסא יהיו יבשים אחרת הארטליין לא יכתוב) מה התוכן, מבושל /חי/ מוכן לבישול, חלבי/בשרי, תאריך הקפאה, וכל פרט נחוץ.
אם הקופסא נועדה לשימוש חוזר, אז לא כותבת ישירות עליה, אלא על חתיכת סלוטייפ שמדביקה על הקופסא.
כמו"כ ראיתי שלפעמים הלורד ארטליין מלכלך המקפיא, (הלחות גורמת לדיו להמרח על הדפנות), לכן אפשר לכתוב על פתק, ואותו להצמיד עם סלוטייפ לקופ'/לשקית, שימו מספיק סלוטייפ שהפתק לא יפול במקפיא או הדביקו את הפתק בצד הפנימי של השקית (כשהיא שקופה) כשהכיתוב הוא כלפי מעלה, ואז מרוויחים שרואים מה התכולה, והפתק לא נרטב ולא נופל.
או אפשרות אחרת שצריך בשבילה לדעת לכתוב הפוך…. אני לוקחת שקית שקופה, כותבת עליה בלורד את התוכן וכו' אבל-שמנה לב! אני כותבת הפוך משמאל לימין! (התרגלתי, וב"ה פיתחתי מיומנות כתיבה מהירה ככה!) אח"כ אני הופכת את השקית, שה"בחוץ" יהיה בצד הפנימי, ורואה את הכיתוב ישר.
מה הרווחתי? שהכיתוב בצד הפנימי, ולא מלכלך את המקפיא, וגם לא נרטב/נמחק! ולתוך השקית אני מכניסה את הקופסא עם האוכל, וישר למקפיא! וכשרוצה לשלוף, פשוט קוראת מה כתוב ויודעת אם רציתי את זה או משהו אחר!
רעיון נוסף לשליטה על כמויות שרוצים לשלוף מהקפאה:
מתאים למזון שאינו נוזל: במקום להקפיא בגוש, לוקחם חמגשית מקלקר (אני משפשת ושוטפת היטב עם סבון חמגשיות שקבלת עם מאכלים שונים) או מגש שטוח/ כלי אחר/ סלסלת פירות מהירקן, וכו', ומכניסה כמויות מדודות של אוכל לתוך שקיות הקפאה, סוגרת כל שקית ומשטיחה אותה על המגש או בתוך הסלסלה וכדו', ומעל אני שמה חתיכת נייר אפיה (שחתכתי כמות מראש), ומעליה עוד שקית עם אוכל שהשטחתי. נייר האפיה מונע מהשקיות להידבק זו לזו.
לאחר כמה שכבות אני מכניסה את הסלסלה/מגש קלקר לשקית, שעליה אני כותבת בלורד את התוכן, כפי שהסברתי לעיל. ומכניסה למקפיא.
אני מרוויחה מכך מקפיא מסודר עם מגשים ולא גושים, וזו גם צורת אחסון חסכונית יותר, ונותר יותר מקום פנוי במקפיא.
רעיון להתמצאות במדפי המקפיא: (מלבד פתק המוצמד לדלת עם מגנט), ייחדתי את המדף האמצעי (לדוגמא) למגשים של חלקי עופות טריים (שאותם גם הקפאתי כשהם ממויינים, במגשים עם כיתוב על השקית..). צד ימין של המדף לחלקי עוף, וצד שמאל לשניצל עוף/שניצל הודו.
מה שפחות טרי וצריך לגמור קודם, שמה בקידמת המדף.
כמו"כ מה שאני צריכה ליום ששי מכינה ושמה מקדימה. כך כשמגיע יום ששי ואני ממהרת, אני יודעת מיד איפה נמצא מה שאני רוצה, ויכולה לשלוף בקלות מבלי לרוקן חצי מדף כדי להגיע למה שצריכה אבל הוא נמצא מאחורה…
כנ"ל אני מייחדת מדפים/חצאי מדפים/מגירות לדברים מסויימים, ויודעת שעלי לחפש אותם שם ולא להפוך חצי מקפיא. (לדוג' מגירה ללחם /חלות, חצי מגירה לתוספות פרווה מבושלות, וכן הלאה)
הארה הלכתית בנושא קציצת כמות גדולה של בצל/שום מראש (בתגובה לטיפ של הודיה בהכנות לשבת):
אפשר לקצוץ כמות גדולה מראש בתנאי שמשתמשים בכולה בו ביום, משום שאסור להשהות בצל/שום קלוף מגולה לילה. שאלתי את הרב והוא אמר לי שגם אם מכניסים למקרר/מקפיאים זה לא מועיל. וגם אם מצמידים לזה את השורש של הבצל זה לא מועיל. (השארת שורש של הבצל מועילה רק כשחתכתי חלק מהבצל, ואילו החלק שנשאר עדיין לא חתוך- יש להשאירו עם השורש- לכן כשאני חותכת חצי בצל, אני מקפידה תמיד, לא לחתוך את השורש אלא להשאירו עם החלק הלא חתוך).
אז מה הפתרון לבצל/שום קצוץ שרוצים להשאיר לילה?
לחלוט אותו במים רותחים, ואז לשמור הנוזלים (אם רוצים) ואת הבצל ליום המחרת (או להקפיא), או להיכן מראש כמות של בצל מטוגן ולהקפיא,
או לערבב את הבצל/שום החתוך (ללא בישול) עם קצת שמן ומלח. זה אמנם קצת מחליש את החריפות אך מועיל.
(אם שמים שמן זית, איזה ארומה!!) או לערבב עם ירק חתוך אחר, וכך לאחסן.
ולסיום, הידעת למה לא משהים בצל מקולף לילה? כי יש לו תכונה מדהימה שהוא סופח רעלים. לכן ממליצים לאנשים הזקוקים מסיבות שונות לישון בחדר עם אויר נקי, לקלף בצל ולהניחו בחדר לפני השינה ו/או עם קערת מים, שהבצל והמים יספחו את הרעלים.
בהצלחה לכולן במטבח ובבית!
נ.ב. ליעל- אני כבר ברשימת התפוצה אז א"צ להוסיף שוב את כתובת המייל שלי, תודה!
כשאני מכניסה בגדים מקופלים לארונות, אני מיישרת, תוך כדי, את הבגדים בארון. וכך הבגדים נשארים מסודרים.
המחשב כבה באמצע הכתיבה ולא ברור לי אם נשלח.
גיליתי שסכינים צריכים להיות חדים כדי לחתוך (ומהר)… אז אפשר וכדאי לחדש. משחיז סכינים ביתי עושה את העבודה מצוין. (היקר יותר טוב יותר) לא סתם כתוב להשחיז סכינים בערב שבת… תנסו. נייר זכוכית (קונים חתיכה בטמבור בכמה שקלים וממנה תולשים כל פעם פיסה קטנטנה לשימוש) משייף ומחדד את הסכינים המשוננים (הם לא מתאימים לרוב המשחיזים), מעולה לחדד מקלף (לבינתים, לפחות, שפשוף חזק של המקלף בצמר פלדה כבר ייטיב איתו) מצוין למספרי בשר, וגם לקוצץ צפרניים ומספרי צפרניים.
רעיונות טובים!!
מאוד מאוד עוזרים!!
אפשר להשחיז את הסכינים המשוננים על שפת המדרכה באלכסון. טיפ שקיבלתי מאיש מקצוע