סוף סוף מתקרר, והלוואי שיגיעו אלינו ארבעה חודשים קרים של גשם ושלג בחרמון ובירושלים. כשקר, קודם כל – חייבים בגדים חמים, בגדי חורף. מה את קונה ואיך תארגני את כל הבגדים הללו בארון? הנה כמה תשובות.
קניית ביגוד היא שאלה של כסף, ועל כסף עוד נדבר – בהמשך, באחד הפוסטים הבאים [גם בחנויות אומרים לך – "על כסף נדבר בסוף"]. עכשיו אני מתלבטת מול הארון ורוצה להחליט מה לקנות ואם בכלל.
שיהיה ברור מהתחלה:
ההחלטות שתקבלי עכשיו בקשר לפתרונות הביגוד של המשפחה משליכים על ההתנהלות מידי בוקר ומידי ערב שבת וגם כשרוצים סתם כך לצאת מן הבית. הבגדים שבחרת לקנות, האופן שבו את מארגנת את הארונות, הפריטים שהשארת בחדר או העברת לאמבטיה, החולצות שתולים או מקפלים – כל אלו הופכים לערמות כביסה שצריך לטפל בהן. אם עשית את זה נכון, לא יהיו לך ערימות. כמות הבגדים המינימלית תהיה בארון ולאחר מכן תלווה את הילד שלך ואז לכביסה ומיד לארון בחזרה, בלי תחנות ועצירות ביניים. כשהארון מאורגן קל להכניס בגדים, קל לאחסן אותם וקל לשלוף את מה שמחפשים. [הטיפים המיוחדים לטיפול בכביסה – בסירטון "כביסה" בתכנית 90 יום לסדר בבית ובתכנית התארגנות לשבת ביום שישי קצר]
לעומת זאת, אם יש יותר מידי בגדים, אם הבגדים אינם מתאימים זה לזה [קבלנו חולצה כחולה ומכנסיים חומות; יש לנו שמלות שלא מתאימות לקיץ כי החלק העליון שלהן עבה וארוך אך גם בחורף אי אפשר ליהנות מהן כי החצאית שלהן מכותנה בהירה] – הכל מסתבך. הבגדים המיותרים מכבידים על ניהול תהליך הלבישה, על תהליך הקיפול ועל תהליך הכביסה של הבגדים שבהם משתמשים בתדירות. הארון מבולגן כי מידי בוקר מחטטים בקרביו כדי למצוא את החולצה היחידה שניתן ללבוש. הערימות מצטברות כי רק אמא יודעת איך להכניס את כל ההרבה הזה למעט המקום שיש בתאים. בגלל ההצטברות צריך לגהץ את החולצות שמתקמטות… נכנסנו ללולאה מסחררת שקשה לצאת ממנה.
כמה מעט?
תלוי באופן שבו את מנהלת את הכביסה. אם את מכבסת מידי ערב את הבגדים שהילדים מורידים, אינך מחכה להצטברות מכונה מלאה, מפעילה מיד, מייבשת במייבש או תולה – שלושה בגדים לכל ילד יספיקו, ועוד שנים לשבת. כן, יספיקו. כלומר, נכון – יהיו כמה ימי גשם, פעמיים בשנה לכל היותר, שבהם לא תוכלי לכבס מיד ויהיה איזה קושי ואז ילבשו יומיים אותו בגד או תתמרני עם בגדים דקים יותר בשני שכבות – האם בגלל פעמיים כאלו כדאי לרכוש עוד בגדים? עוד ערמות לכבס? לקפל? לגהץ? לטפל בהם?
השאלה היא גם אם את מתחילה מאפס או לא. יש מי שלא מתחילה מאפס – יש בגדים בבוידעם, יש חבילות מהגיסות ויש מתנות שקבלתם לברית שלו ורק עכשיו אפשר להלביש, סוף סוף! מי שמתחילה על בסיס קיים – מתחילה במיון, ואז עורכת רשימת מצאי ורשימת חסרים שיש לרכוש. את רשימת המצאי כדאי להגביל לכמות הביגוד שהוחלט עליה מראש, ולא להגדיל את הכמות בגלל שיש ואם יש אז משתמשים. בטח לא כדאי לקנות פרטי השלמה לפריטים קיימים ובכך להגדיל את המלאי – במקרים כאלו רב הסיכוי שתרכשו בגד יקר רק כדי לא לזרוק בגד מיותר! הגיוני?
את רואה, עם כל הקיצוצים – עוד נשארו הרבה הרבה בגדים למיין, לקנות, ללבוש, לכבס ולארגן בארונות!
ואל תשכחי את הנעליים, נעלי השבת, המגפיים, המטרייה והכיסוי לילקוט.
- כמה עלו לך הקניות לחורף? הכניסי את הסכום לאתר, בואי נעשה סטטיסטיקה ונמצא את סל ההוצאות הממוצע למשפחה לבגדי חורף!
- נשמח לקבל באתר המלצות על מכירות זולות ומוצלחות בכל חלקי הארץ!
ומה עם מי שמכבסת רק כשהמכונה מלאה?
תודה!
אני מאוד נהנית מהבהירות שאת נותנת לי
העצות שלך מתורגמות לחיסכון כספי ענק והתייעלות בזמן
יש מכירה יד 2 מדהימה " המכירה של מינדי "- ויש שם גם מכנסיים לבנים יפהפיים ובגדים יפים במיוחד
אני קונה שם המון השלמות – והילדים שלי לבושים מאוד טוב
המכירה בבר גיורא 3 – בי-ם
אני פשוט מתענגת כל פעם מחדש לקרוא ולהפנים את המסרים
כל מילה פנינה
תודה ושבת שלום